21.04.23 MEET THE KLUP: JESSE KORTENSCHIJL

Tijdens dit interview checken we in met Jesse. Bij Klup De Dag werken vele mensen die naast dat ze hun werk op een zo leuk mogelijke en professionele manier uitoefenen ook allemaal nog (niet zo) verborgen talenten hebben. Wanneer het om muziek draait hebben we de getalenteerde Jesse in ons midden.
Waarschijnlijk heb je Jesse al eens ontmoet bij ons op de werkvloer of op het podium met zijn hip-hop act, want Jesse is de frontman van Steeby And The Better Days! Dit is je kans om meer te weten te komen over Jesse en zijn kijk op mode en inspiratie bronnen. ENJOY!

Hi, mijn functie bij Klup    is stylist. Ik zeg altijd stylist want ik vind dat verkoopmedewerker minder leuk klinkt. (Ik vind hem DE Gastheer van Klup De Dag Groningen; Rick)

Ik ben werkzaam bij Klup Groningen sinds     november 2021, daarvoor werkte ik o.a. voor Scotch & Soda en Men At Work.

Werken bij Klup is     Leuk!! Ik vind het geweldig om onderdeel te zijn van zo’n jong en snel groeiende organisatie die veel raakvlakken heeft met het culturele en creatieve werkveld. Ook wil ik toevoegen dat ik het inspirerend vind om in deze ondernemerssfeer te zitten: “Als je iets wil, moet je dit zelf waar maken.”

Het tofste kledingmerk bij Klup op dit moment vind ik     Carhartt WIP. Ik ben een echte Carhartt jongen.

De best geklede persoon die ik ken is    Joey Bada$$. Hij weet heel mooi de combinatie te vinden tussen classic en streetwear.

De meest bijzondere ervaring tot nu toe bij Klup     is denk ik Popronde Groningen. Dat was het eerste en echt grote muziek event die we bij Klup Groningen hebben gedaan. Ik stond achter de bar en er bleven maar mensen bier halen, het was groots en wat een drukte! Het feit dat Klup als kledingwinkel zo werd omgetoverd tot poppodium vond ik inspirerend.

Mijn favoriete dier is     een hond! Er zijn heel veel leuke dieren, maar dan ga ik toch voor het dier waar ik de diepste verbinding mee heb gevoelt en dat was met een hond.

Mijn favoriete hangout van de stad is      eerlijk gezegd is dat bij mij thuis. Mijn huis is gewoon heel mooi en ik heb daar alle ingrediënten voor een leuke avond. Ingrediënten in de zin van alle muziekinstrumenten, verschillende chill plekken en genoeg ruimte voor anderen. Ook kan ik hier met mensen hangen waar ik ook echt daadwerkelijk en alleen mee wil hangen.

Item(s) die echt niet mogen ontbreken in je kledingkast      een goede “white tee”. Mijn favoriete is dan een witte classic Carhartt Wip S/S Chase Tee.

Mijn style kan je omschrijven als     qua kleurpalet houd ik het bij aardse tinten en qua style: 90s inspired. Dus veel oversized fits en headwear zoals beanies of snapback caps. Meestal draag ik een zwarte beanie van Obey of een cap van Kangol.

Mijn beste was-tip voor jou is      niet te vaak. Dat is slecht voor je kleding. Ik draag vaak ondershirts waardoor je minder vaak hoeft te wassen. “Also good for mother-earth.”

Meest onderschatte kledingstuk      zijn onderbroeken. Omdat ik wel eens onderbroeken draag die niet lekker zitten en dat stoort mij de hele dag. Dus: draag comfortabele onderbroeken guys!

Favoriete schoen uit Klup om te dragen is     van Stepney Workers Club. En dan vooral de Pearl S-Strikes in wit met rood omdat het superhelden rood is.

Welk item uit de SS23 collectie moeten mensen echt gaan checken      is de New Amsterdam Surf Association distel work trouser. Sowieso zijn de work trousers van New Amsterdam Surf Association onmisbaar in je kledingkast.

  • Geen producten in winkelmand.