carhartt-wip_logocarhartt-wip_logoSHOP CARHARTT WIP

Carhartt WIP is van oorsprong workwear, het bedrijf werd opgericht in 1889. Officieel gezien is dat niet de Carhartt die wij aanbieden, het verschil zit hem er in dat de WIP-lijn zogenaamd ‘fashion’ is en de andere kun je terug vinden in bouwmarkten.

De collecties zijn gebouwd op de oorspronkelijke items die vroeger gemaakt werden voor de arbeiders die kwalitatief en warme kleding nodig hadden in de bouw. Zo zijn bijvoorbeeld de Chore Coat , Michigan Coat en Detroit Jacket échte klassiekers, we moeten er nog wel bij vertellen dat de Bib Overall het allereerste item ooit was van dit merk. De uiteindelijke bom was de HipHop in de jaren 90, toen werd het merk pas echt groot door dat het veel gedragen werd in die cultuur. En dus ook van skaters tot muzikanten, van rappers (Van Eazy E tot LL Cool J) tot graffitikunstenaars, die “C” van Carhartt is de afgelopen drie decennia een subtiele alomtegenwoordige subculturele standbeeld geweest. Hoe werd een bescheiden workwearlabel een kenmerk van de niche? het subversieve, het ongewone en het opwindende? Wil je nog meer weten van dit merk? Er is een ontzettend mooi boek te koop: ‘The Archives’. Geschreven door Michel Lebugle en Anna Sinofzik.

Vandaag de dag zie je het ‘C-Logo’ dan ook overal in de Streetwear Cultuur, of het nu skate, hiphop of punk is. Door de grote geschiedenis in de textiel bevat het merk meerdere klassiekers als:

  • Carhartt Overall (Bib)
  • Carhartt Shirts (Chase, American Script)
  • Carhartt Sweater (Chase, American Script)
  • Carhartt Hoodie
  • Carhartt Muts (Acrylic Watch Hat)
  • Carhartt Beanie
  • Carhartt Jassen (o.a. de Detroit Jacket)

Ook laat het merk ieder seizoen sterke Graphic T-Shirts zien en is de Carhartt Hoodie een erg populair item. Wij zijn fan van het eerste uur en daarom ook trots dat we zo’n gigant in huis hebben. Let op! Want je vindt ook een hoop duurzame kleding in de collectie, het merk heeft kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo zijn sinds het SS21 seizoen alle graphic T-Shirts van een organic kwaliteit. Ook de canvas jassen zijn organic of milieuvriendelijk geïmpregneerd.

CARHARTT WIP EN KLUP DE DAG

In juni 2019 opende Klup De Dag haar deuren in Leeuwarden. Het pand stond al jaren op de Nieuwestad er zijn dan ook een hoop monumentale onderdelen in onze winkel te vinden. Van het marmer tot de geweldige ornamenten, tot de twee prachtige honderd jaar oude kroonluchters die je ziet hangen. Het ”C”-Merk werd het fundament van de collectie, sterker nog! Het is het Fundament van Klup De Dag, dit merk is een monument, niet-kapot-te-krijgen-kwaliteiten, organic katoen, de dikste prints op de T-Shirts, spijkerbroeken voor mannen, spijkerbroeken voor vrouwen, Chase T-Shirts, Ivo en Rick zijn al sinds jaar en dag ”C”-Ambassadeurs in Friesland, nu Klup De Dag vol hangt met deze kleding is het al helemaal klaar.

Even serieus: Wij zijn enorme fan van de relaxtere pasvormen en de dikke kwaliteiten die het merk te bieden heeft, check bijvoorbeeld de Chase T-Shirts voor mannen of een willekeurig denim overhemd of spijkerbroek. In de winter ga je uiteraard voor de Carhartt Muts. Naast de spannende kleding en accessoires die het merk maakt vind je ook ieder seizoen toffe Carhartt Gadgets in de collectie, deze zijn vaak gelimiteerd in oplage: bij zijn is mee maken!

KLUP DE DAG kan je als winkel bezoeken in Leeuwarden, dus woon je in Friesland of in de omgeving van Groningen: Je vindt ons in Leeuwarden! In onze kledingwinkel en op onze webshop vind je een groot aanbod in heren sweaters, t-shirts, jeans en accessoires in zowel de heren collectie als de dames collectie.

KLUP DE DAG is een Multibrand Store gevestigd in Leeuwarden en Groningen. In onze winkels en op onze webshop vindt je een uitgebreid aanbod in sweaters, shirts, jeans en accessoires in zowel de heren collectie als de dames collectie, van streetwear tot dressed en smart casual stijlen. Van witte sneakers tot hoodies, van Levi’s spijkerbroeken tot Samsoe Samsoe jurken voor Dames. Je vindt het in onze kledingwinkel of op de webshop van KLUP DE DAG

Heb je vragen over de collectie, beschikbaarheid of pasvormen van de ARTE ANTWERP collectie? Neem dan gerust contact met ons op via webshop@klupdedag.nl of stuur ons een DM via Instagram.

Spot ons in real life:

Klup De Dag Groningen

Klup De Dag Leeuwarden

Heb je vragen over de collectie, beschikbaarheid of pasvormen van de Carhartt WIP collectie? Neem dan gerust contact met ons op via webshop@klupdedag.nl of stuur ons een DM via Instagram.

We denken dat je de volgende merken ook interessant zal vinden;
Obey, Arte Antwerp, OLAF en Vans