SHOP CLARKS ORIGINALS

In 1825 begon Cyrus Clark met het vermarkten van tapijten gemaakt van schapenwol. Dik honderd jaar later lieten ze deze bedrijfsvoering achter zich en gooiden ze het totaal over een andere boeg: Ze gingen mannen schoenen en dames schoenen produceren, ze gingen deze ook zelf verkopen. Na deze switch werd Clarks Originals dé plek in de stad voor stijlinformatie.

De CLarks Desert Boot is de schoen die we allemaal kennen, deze schoen werd ooit bedacht door Nathan Clark, Nathan is familielid van de Clarks familie en ook is hij ontwerper. Toen Nathan vroeger werd uitgezonden tijdens zijn militaire dienst kwam hij terecht in Birma. In Birma raakte hij geïnspireerd om zijn eigen suède schoenen met crepezool te bedenken. Dit kwam door dat de soldaten daar hun eigen militaire schoeisel lieten maken. Vandaar ook de naam Clarks Desert Boot. Eenmaal thuis had niemand er echt geloof in dat deze schoen werkelijk aan zou slaan. Vijftienmiljoen verkopen later denkt de Clarks familie daar wel anders over, dit is dan ook hun meest iconische én succesvolle schoen ooit! De Desert Boot werd populair van Jamaica (Rude Boys!) tot Parijs en gedragen door vele genereaties beroemdheden, idolen en vrijdenkers: van The Mods tot Britspop. Het bedrijf weerspiegelt de mensen die het merk dragen: zelfverzekerd, origineel en consequent.

Later kwam de Clarks Wallabee (1967) op de markt, deze schoen explodeerde in de jaren 80/90 en werd bijvoorbeeld gedragen door de populaire hiphop scene uit Amerika van de Wu-Tang Clan tot Nas, je had gewoon Wallabees in de jaren 90. De Clarks Wallabee is een unieke schoen die stijl uitstraalt, nostalgie uitademt, comfortabel loopt en weer net even wat anders is dan een witte sneaker, waarschijnlijk heb jij je zelfs wel gehad in de jaren 90, of was het toch je aardrijkskunde leraar die Clarks droeg? Van uit de Rude Boys’ scene op Jamaica landde de Clarks Desert Boots via immigranten in New York, om daarna de wereld over te nemen.

Of je nu een pak moet dragen, een casual outfit of toch sportiever voor de dag wilt komen? Met de Wallabees of Desert Trek / Desert Boot, overwin je iedere twijfel! Witte sneaker? Wallabees! Zwarte sneaker? Clarks! Het scheelt je een hoop stress in de ochtend want de Clarks Originals past bij iedere outfit, onder spijkerbroek, onder een jurk en onder je levi’s shorts. Dankzij de spekzolen onder de heren Clakrs en onder de dames Clarks zijn ze uiterst comfortabel en dus kun je er met gemak de hele dag op lopen.

Check daarom nu onze nieuwe Heren Clarks en Dames Clarks collectie!

Clarks Wallabee Boot Maple Suede
Clarks Wallabee Black
– Clarks Desert Trek
Clarks Wallabee Cup Black
Clarks Wallabee Cup Blue

KLUP DE DAG is een Multibrand Store gevestigd in Leeuwarden en Groningen. In onze winkels en op onze webshop vindt je een uitgebreid aanbod in sweaters, shirts, jeans en accessoires in zowel de heren collectie als de dames collectie, van streetwear tot dressed en smart casual stijlen. Van witte sneakers tot hoodies, van Levi’s spijkerbroeken tot Samsoe Samsoe jurken voor Dames. Je vindt het in onze kledingwinkel of op de webshop van KLUP DE DAG

Heb je vragen over de collectie, beschikbaarheid of pasvormen van de ARTE ANTWERP collectie? Neem dan gerust contact met ons op via webshop@klupdedag.nl of stuur ons een DM via Instagram.

Spot ons in real life:

Klup De Dag Groningen

Klup De Dag Leeuwarden

Heb je vragen over de collectie, beschikbaarheid of pasvormen van Clarks Originals? Neem dan gerust contact met ons op via webshop@klupdedag.nl of stuur ons een DM via Instagram.

We denken dat je de volgende merken ook interessant zal vinden:

Universal Works, Libertine-Libertine, Carhartt WIP en Olaf Hussein