Karhu is misschien wel een van de oudste sportmerken op aarde. Ruim honderd jaar geleden werd het merk geboren in Finland. Naast Nokia is het daardoor misschien wel een van de beroemdste merken uit Finland. In de jaren 20 en 30 begon het merk te groeien door mooie prestaties van Finse atleten op de Olympische Spelen. In die tijd kon je je als bedrijf geen betere reclame wensen.
Het trademark waardoor het zich o.a. onderscheidde waren de drie grote strepen die zij op haar producten lieten zien. Deze drie strepen ken je, maar waarschijnlijk niet van Karhu. Want ze verkochten het logo, de drie strepen, aan Adidas. De drie strepen die je dus tegenwoordig op Adidas sneakers ziet, zijn dus de eigenlijke drie strepen die van het Finse sportbedrijf komt. Hoe bijzonder is dat?
Los van dit verhaal zijn deze sneakers tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Streetwear Cultuur! Hier onder een opsomming van de verschillende modellen die we bij Klup De Dag in Leeuwarden en op de webshop aanbieden:

  • Fusion 2.0
  • Legacy 96
  • Aria
  • Synchron
  • Mestari
  • Trampas
  • Albatross

De Fusion is een absolute topper, deze sneaker is redelijk breed, alleen aan de voorkant bij de tenen is hij iets smaller. De Legacy is ook een van onze favorieten, deze sneaker heeft een brede leest en ook voor bij de tenen meer ruimte ten opzichte van de Fusion. De Synchron is een sneaker die een mooie ondersteuning biedt aan de binnenkant van de voet, deze schoen is dan ook Ortopedisch verantwoord!

KARHU EN KLUP DE DAG

Al sinds dat het Finse merk zijn intrede maakt in de sneakerwereld zijn wij er gek van. Er was lastig aan te komen en eerlijk is eerlijk als er een nieuwe release is, gaat het hard, dus: check onze Instagram pagina, volg ons en blijf op de hoogte wanneer de releases zijn: bij zijn is mee maken. Terug naar de schoen. De intense kleuren, het op het oog gekke mixen van deze kleuren en de fijne belijning van de verschillende modellen maakt Karhu tot een eigenwijs sneaker merk. De Karhu dames sneakers en de Karhu heren sneakers zijn zo ontzetten tof, het was onze droom om van het begin af aan dit merk in ons assortiment te hebben. Geen Nike, Geen Adidas, niks niet: Je wilt deze Finse sneaker. Ben je van plan een paartje te bestellen let dan op: neem altijd een hele maat groter (voorbeeld 37 -> 38) ze vallen namelijk extreem klein. Dit gaat vooral op voor de Fusion, Aria en de Synchron. Bij de Legacy adviseren wij een halve maat groter te nemen.
KLUP DE DAG kan je als winkel bezoeken in Leeuwarden en Groningen! In onze winkels en op onze webshop vindt je een uitgebreid aanbod in sweaters, t-shirts, jeans en accessoires in zowel de heren collectie als de dames collectie, van streetwear tot dressed en smart casual stijlen. Van witte sneakers tot hoodies, van Levi’s spijkerbroeken tot dames jurken. Je vindt het in onze winkel of op de webshop van KLUP DE DAG.
Heb je vragen over de collectie, beschikbaarheid of pasvormen van de KARHU collectie? Neem dan gerust contact met ons op via webshop@klupdedag.nl of stuur ons een DM via Instagram.
We denken dat je de volgende merken ook interessant zal vinden;
Mizuno, Saucony, Stepney Workers Club, Carhartt Wip en Arte Antwerp