SHOP MARKET

Denk snel, handel sneller en ‘hustle’ altijd. Dit zijn de principes waar streetwear-merk MARKET op is gebouwd, het voormalige Chinatown Market. Oprichter Mike Cherman besloot in 2021 de naam van zijn in Los Angeles gevestigde bedrijf te veranderen na kritiek vanuit de AAPI-gemeenschap.

‘Onze naam is geïnspireerd door de winkels, mensen en levendigheid van Canal Street en Chinatown in New York, maar het is niet onze naam om te gebruiken. We hebben niet genoeg gedaan om na te denken over wat deze naam zou betekenen voor de gemeenschappen in Chinatowns over de hele wereld en we moeten onze verantwoordelijkheid nemen voor deze fout. Het is tijd om het juiste te doen en we zijn vastbesloten om deel uit te maken van de verandering,’ schreef het toenmalige Chinatown Market op Instagram, naar aanleiding van de toename van geweld tegen de AAPI-gemeenschap.

Een re-branding volgde en deze is nagenoeg perfect uitgevoerd: Chinatown Market wordt MARKET!

Terug naar de oprichter van Chinatown Market en nu dus Market: Mike Cherman. De oprichter en creatief directeur staat bekend om het onbeschaamd maken van werk dat culturele opschudding veroorzaakt en een nieuwe generatie ontwerpers aanmoedigt om te creëren wat zij denken dat er moet worden gemaakt. In de begin dagen van MARKET waren alle items ‘Bootlegs’ van welbekende merken als Nike, Gucci of Prada. Het is altijd gek, misschien aanstootgevend, bevat goede of lollige ‘captions’ en in veel gevallen lichtelijk hysterisch. MARKET is eigenlijk een ironisch streetwear brand en niet bang voor de macht en de rechtspraak van grote labels.

Net als KLUP DE DAG heeft ook MARKET de smiley geclaimed, deze zie je dan ook vaak terug in de collecties. Of het nu MARKET SMILEY T-SHIRTS of MARKET SMILEY HOODIES zijn, MARKET weet altijd op een hele fijne manier de smiley in haar collecties terug te brengen. Nog een sterk punt van MARKET: de MARKET accessoires. In het bijzonder de MARKET BASKETBALL. Om de zoveel tijd komt er weer een nieuwe MARKET BASKETBALL uit, altijd weer met een MARKET SMILEY er op en altijd weer met een andere typische MARKET print.

MARKET EN KLUP DE DAG

“Ik denk zeker dat we geluk hebben met een team dat deel uitmaakt van alles wat we doen. Iedereen die bij mij werkt, of ze nu in een fotoshoot zitten of andere content maken, ze maken deel uit van het indienen van ideeën over wat we maken. Er is een heel beknopt 360-effect aan wat we hebben. Veel bedrijven hebben een apart magazijn, mensen die fotoshoots doen en alle dingen zijn gescheiden. Bij ons gebeurt dit allemaal onder een dak.’’ Aldus Mike Cherman. Als we alleen al naar de bedrijfsvoering van MARKET kijken loopt dit op een lijn met de aanpak van KLUP DE DAG. Iedereen is overal bij betrokken en je ziet, spreekt en inspireert elkaar de hele dag door, ook wij doen alles onder één dak.

WAAROM MARKET EN KLUP DE DAG

Ivo en Rick zijn groot liefhebbers van streetwear en zeker in de vorm hoe MARKET dit brengt: met ontzettend veel humor en gevoel voor wat street en/of retro is. Grote en soms kleurrijke prints. Het kan ons soms niet gek genoeg. Daarom is het geen verassing dat je MARKET nu ook terug vindt ons assortiment. Je vindt MARKET bij KLUP DE DAG Groningen, vanaf 2022 ook bij KLUP DE DAG Leeuwarden en dus op onze webshop.

KLUP DE DAG kan je als winkel bezoeken in Leeuwarden en in Groningen. In onze winkel en op onze webshop vindt je een uitgebreid aanbod in sweaters, shirts, jeans en accessoires in zowel de heren collectie als de dames collectie, van streetwear tot scandinavische mode en smart casual stijlen. Van witte sneakers tot hoodies, van Levi’s spijkerbroeken tot dames jurken. Je vindt het in onze winkel of op de webshop van KLUP DE DAG.

Heb je vragen over de collectie, beschikbaarheid of pasvormen van de MARKET collectie? Neem dan gerust contact met ons op via webshop@klupdedag.nl of stuur ons een DM via Instagram.

We denken dat je de volgende merken ook interessant zal vinden;
OLAF, The New Originals , Stepney Workers Club en Carhartt WIP