SHOP SAUCONY

Saucony werd opgericht in 1898 (!!), vier zakenmannen openden een schoenenfabriek in Kutztown, Pennsylvania. Deze ‘Saucony’ fabriek openden zij twee jaar na de eerste marathon op de Olympische Spelen. Saucony had zich gevestigd aan de, jawel, Saucony Creek. Een keer raden waar de naam vandaan komt? Juist. Letterlijk vertaalt uit de taal van de Lenni Lenape Indianen betekent het de samenkomst van twee rivieren. Het logo beeld dan ook de rivier uit en de drie stippen staan voor de keien in de rivier.

In de twintigste eeuw werd hardlopen steeds een grotere sport en groeide het aantal atleten dat deze sport beoefende. Degelijke sportschoenen waren er niet, de meeste hardlopers liepen met leer of helemaal in het begin van dezelfde eeuw, op blote voeten (Hardcore!). Dat kunnen we ons nu niet meer voorstellen.

Zeker niet omdat de sport groter en groter werd, Saucony is altijd trouw gebleven aan de hardlopers. Je kan zeggen dat door Amerikaanse successen de sport extreem populair werd, in die tijd bleef de kwaliteit van de Saucony schoen niet onopgemerkt. In 1977 werden de Saucony schoenen bestempeld als ‘Best Quality’ door het magazine ‘Consumer Reports’. Mede hierdoor groeide het merk.

In de jaren 80 kwamen de, tot nu toe populairste, schoenen van Saucony uit. Dit zijn de Saucony Jazz en de Saucony Shadow. In de jaren 90 pakte het merk nog door met het model de Saucony Grid. De modellen uit de jaren ’80 en ’90 zijn de Saucony Sneaker modellen die vandaag de dag nog steeds hot zijn.

SAUCONY EN KLUP DE DAG

In de zoektocht naar originele Sneakers, dus niet Adidas of Nike, kwamen we natuurlijk ook Saucony tegen. De verfijnde modellen in combinatie met het comfort dat de Saucony sneakers hebben sprak ons aan. Als jij nog nooit een Saucony sneaker hebt geprobeerd, bestel dan eens een Saucony Shadow. Dit is zowel een heren sneaker als een dames sneaker. Give it a try!

KLUP DE DAG kan je als winkel bezoeken in Leeuwarden, je vindt hier een uitgebreid aanbod in sweaters, shirts, jeans en accessoires in zowel de heren collectie als de dames collectie, van streetwear tot dressed en smart casual stijlen.

Van Saucony sneakers tot Arte hoodies, van Levi’s spijkerbroeken tot dames jurken. Je vindt het in onze winkel of op de webshop van KLUP DE DAG.

Heb je vragen over de collectie, beschikbaarheid of pasvormen van de SAUCONY schoenen? Neem dan gerust contact met ons op via webshop@klupdedag.nl of stuur ons een DM via Instagram.

We denken dat je de volgende merken ook interessant zal vinden;
Karhu, Vans, VEJA, Mizuno en Warrior Shanghai