SHOP UNIVERSAL WORKS

David Keyte is mede-oprichter, directeur en de designer van Universal Works. Vanuit zijn keuken werkt hij met het doel om echte, eerlijke kleding te maken die is gebaseerd op pasvorm en goed design. Ze laten de kleding maken bij zorgvuldig geselecteerde fabrieken in het VK maar ook daarbuiten. Het merk werkt alleen met fabrieken waar ze vertrouwen in hebben. Universal Works is een onafhankelijk en klein bedrijf dat werkt met passie en humor.

Universal Works werd geïnspireerd door de vormende jaren van David Keyte toen hij opgroeide in een provinciale stad in het binnenland in de jaren zeventig, als onderdeel van een arbeidersgezin dat ervan hield zich goed te kleden; zijn vader en ooms 'shinen' in hun werkkleding en maar ook in de kleding die zij dragen voor het weekend. Vervolgens werkte hij als leerling gebarentaalschrijvers, terwijl David de ontwikkeling van de sport- en muzieksubculturen uit de jaren tachtig ervoer. En tot slot, een periode van dertig jaar in de mode-industrie. Van Paul Smith tot Maharishi, hij kreeg een opleiding van deze gevestigde namen in de mode en werkte samen met enkele van de beste in de branche. Met Davids levenswerk als een beschrijving van het DNA van het bedrijf, gaat Universal Works over het mengen van ideeën; inzicht in erfgoed en context ondersteund door hedendaagse behoeften en esthetiek. Als merk zijn ze dus voorstander van bekwame, kleinschalige productie en produceren ze kleding op de juiste plek, en dan ook echt alleen op de juist plek

UNIVERSAL WORKS EN KLUP DE DAG

Bij Universal Works zie je de ambacht en aandacht die men besteed aan het ontwerp en bijvoorbeel de gekozen stoffen. Van prachtige katoenen overhemden tot canvas jassen. Je kan het als heren kleding zien, maar wij benaderen Universal Works écht als unisex. 90% van de collectie zou een vrouw net zo goed staan als een man en de praktijk wijst dit ook uit. Of het nu de T-Shirts, Overhemden, Truien of Jassen zijn, alles kan met een unisex inslag benadert worden. Let wel op dat de maten in 'Heren' worden aangeduid. Hier onder nog een opsomming van onze favoriete items die je écht eens geprobeerd moet hebben.

  • Classic Crew Sweatshirt
  • Utility Shirt
  • Trackpants
  • KLUP DE DAG kan je als winkel bezoeken in Leeuwarden, dus woon je in Friesland of in de omgeving van Groningen: Je vindt ons in Leeuwarden! In onze winkel en op onze webshop vindt je een uitgebreid aanbod in sweaters, shirts, jeans en accessoires in zowel de heren collectie als de dames collectie, van streetwear tot dressed en smart casual stijlen. Van witte sneakers tot hoodies, van Levi’s spijkerbroeken tot dames jurken. Je vindt het in onze winkel of op de webshop van KLUP DE DAG.

    Heb je vragen over de collectie, beschikbaarheid of pasvormen van de Universal Works collectie? Neem dan gerust contact met ons op via webshop@klupdedag.nl of stuur ons een DM via Instagram.

    We denken dat je de volgende merken ook interessant zal vinden;
    Libertine-Libertine, Clarks Originals, Stepney Workers Club en Carhartt WIP