SHOP OLAF HUSSEIN

Genoemd naar de ontwerper zelf is Olaf Hussein een merk dat niet meer weg te denken is in de Nederlandse Streetwear. Ooit begon hij als stagiair bij Tommy Hilfiger om later als volwaardig Menswear Designer daar aan het werk te gaan. Altijd al was hij bezig om zijn eigen label op te zetten, zo gebeurde het dat hij na twee jaar in dienst te zijn bij Tommy zijn baan al opzegde en zich vol stortte op zijn eigen label: Olaf Hussein. Het merk valt het beste te omschrijven als ‘Smart Streetwear’ zo vind je OLAF Hoodies en OLAF Crewnecks in de collectie maar ook stijlvolle overhemden met een Streetwear ‘twist’.

Hussein volgde geen mode-opleiding maar studeerde communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In 2014 debuteerde Hussein tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam en was toentertijd een van de eersten die zijn kleding direct na de show online verkocht. Het merk ontwikkelde zich snel en de hype werd real toen iedere streetwear liefhebber zijn witte OLAF sokken en OLAF puffers begon te dragen. Zo verspreidde het merk zich snel, vooral via Instagram.

Populaire items in de collectie zijn:

  • OLAF Face Crewneck
  • OLAF Puffer
  • OLAF Hoodie
  • OLAF Shirts
  • OLAF Zip Mock Sweater
  • OLAF Caps
  • OLAF Sokken

OLAF HUSSEIN EN KLUP DE DAG

Al tijden kijken wij naar Hussein zijn collecties en wat hij allemaal doet. Het is een frisse beweging in de Nederlandse Streetwear en daarbij levert het merk kwalitatief goede producten. We zijn dan ook trots het merk sinds 2021 aan ons assortiment toe te voegen, we verwachten er dan ook veel van! OLAF maakte een vliegende start, de eerste drop verkocht bijna in een week uit. We kunnen niet wachten tot de eerste collectie volledig in ons bezit is! Bijvoorbeeld de Olaf Puffer.

KLUP DE DAG kan je als winkel bezoeken in Leeuwarden, dus woon je in Friesland of in de omgeving van Groningen: Je vindt ons in Leeuwarden! In onze kledingwinkel en op onze webshop vind je een groot aanbod in sweaters, t-shirts, jeans en accessoires in zowel de heren collectie als de dames collectie. In het najaar vind je bij ons ook de Olaf Puffer.

Jeej! Binnenkort meer Olaf Hussein in Groningen want in september opent Klup De Dag in Groningen.

Heb je vragen over de collectie, beschikbaarheid of pasvormen van de Olaf Hussein collectie? Neem dan gerust contact met ons op via webshop@klupdedag.nl of stuur ons een DM via Instagram.

We denken dat je de volgende merken ook interessant zal vinden;
Arte Antwerp, Carhartt WIP, Libertine-Libertine en Universal Works