SHOP HI-TEC SNEAKERS

De opkomst van sneakers is enorm geweest de laatste jaren. Reden is dat ze, hoe retro of vooruitstrevend ze ook zijn: het draait ook om comfort maar in veel gevallen is het niet alleen comfort, dan is het de emotie die het bij mensen oproept, want: Je hebt ze vroeger gezien bij die artiest, wordt nu gedragen door die designer óf reden die wij ook horen: ‘Dit merk was vroeger verplicht bij de atletiek lessen’. Een hoop redenen om wel of niet voor een sneaker te kiezen. Wat nu als we super comfortabele sneakers mixen met de emotie van ‘toen’?. Hi-Tec Sneakers!

Het is niet zo dat iedere oldskool sneaker merk waar nieuw leven in geblazen wordt direct een hit is, de keuze is reuze maar er zijn er maar een paar die het goed doen. De Hi-Tec Shadow ( HTS SHADOW RGS ) of de Hi-Tec Fizo ( HTS RGS FIZO )  bijvoorbeeld zijn unieke sneakers in het aanbod van Hi-Tec. Deze heren en dames sneakers zijn instant klassiekers, niet té bold, niet té sportief, niet té gek in kleuren, nee dames sneakers en heren sneakers precies zoals je wilt en comfortabel als een !&%>?.

Waar komen die Hi-Tec sneakers dan vandaan? Hi-Tec is als merk ontstaan in Engeland. Frank Wezel, klinkt niet als een Engelse naam? Is ook niet zo, Frank is een Nederlander. Hij startte dit sportmerk in 1974 met het hele idee dat hij innovatieve schoenen wilde ontwerpen voor het squashen. Hoofdmoot was dat deze schoenen comfortabel, sportief en licht zouden zijn. Het eerste hoogtepunt voor het merk was dat ze met de Sierra voet aan de grond kregen op de sneaker markt in de Verenigde Staten, dat was met een lichte schoen die zo ontworpen was om er mee te hiken in de bergen. Hi-tec heeft dan ook een groot aanbod (gehad) in schoenen speciaal voor het hiken.

De eerste hardloopschoenen werden pas ontworpen en geproduceerd vanaf de jaren ’80. Omdat het merk in die tijd al aardig wat ervaring had met het ontworpen van fijne heren sneakers en dames sneakers, ging het ze aardig af om snel progressie te boeken in de hardloop wereld. Tijdens de eerst volgende marathon van London droeg al meer dan 20% hardloopschoenen van Hi-tec.

De rest volgde want niet veel later kwamen de voetbalschoenen en bijvoorbeeld ook tennisschoenen met als gevolg dat in de jaren 90 vele sporters de Hi-Tec Sneakers al droegen in de Premier League en ook op het Wimbledon tennistoernooi. In 2021 volgde een nieuw hoogte punt want Klup De Dag en Hi-Tec Sneakers begonnen hun eerste samenwerking!

De Hi-Tec Sneakers worden anno nu onder de noemers HTS74 op de markt gebracht, met groot succes want heren sneakers en dames sneakers zoals de HTS Shadow of de HTS Fizo vulden echt een gat op in de huidige sneaker markt. Oldskool kleuren en oldskool fits is altijd een goede mix. Juist daarom past dit sneakermerk zo goed bij Klup De Dag.

Dan nog even dit over Klup De Dag:

KLUP DE DAG kan je als winkel bezoeken in Leeuwarden en in Groningen. Klup De Dag Groningen gaat open in September 2021. De winkel zal zich vestigen in de Oosterstraat. In onze winkels en op onze webshop vindt je een uitgebreid aanbod in sweaters, shirts, jeans en accessoires in zowel de heren collectie als de dames collectie, van streetwear tot dressed en smart-casual stijlen. Van witte sneakers tot hoodies, van Levi’s spijkerbroeken tot dames jurken. Je vindt het in onze winkel of op de webshop van KLUP DE DAG.

Heb je vragen over de collectie, beschikbaarheid of pasvormen van HTS74 Sneakers? Neem dan gerust contact met ons op via webshop@klupdedag.nl of stuur ons een DM via Instagram.

We denken dat je de volgende merken ook interessant zal vinden;
OLAF, Karhu en Mizuno